Το Καλύτερο Φάρμακο Για Μύκητες Νυχιών

Το Καλύτερο Φάρμακο Για Μύκητες Νυχιών

Ο μύκητας των νυχιών είναι μια μόλυνση στα νύχια που προκαλεί πόνο και δυσφορία. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτό είναι χρησιμοποιώντας μια αντιμυκητιακή κρέμα ή λοσιόν ή κάποιο εγκεκριμένο φάρμακο για μύκητες νυχιών. Αν έχετε σοβαρό πρόβλημα, τότε θα πρέπει να συμβουλεύεστε το γιατρό σας πριν δοκιμάσετε οποιοδήποτε φάρμακο για μύκητες νυχιών.

Η δερματολογία, ορισμένες επιλογές διατροφής και τρόπου ζωής μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης μύκητα των νυχιών καθώς και υποτροπής. Μία από αυτές τις αλλαγές διατροφής και τρόπου ζωής είναι η μείωση της ζάχαρης.

Ορισμένες επιλογές διατροφής και τρόπου ζωής μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης μύκητα των νυχιών. Αυτά περιλαμβάνουν το να πίνετε αρκετό νερό για να αποτρέψετε την αφυδάτωση, να μην φοράτε βρεγμένα παπούτσια για παρατεταμένες χρονικές περιόδους και να αποφεύγετε κάλτσες και παπούτσια χωρίς κάλτσες μέσα.

Είναι σημαντικό να εφαρμόζετε καλή υγιεινή για να αποτρέψετε τον μύκητα των νυχιών – ο οποίος θα πρέπει να περιλαμβάνει καθαρισμό μεταξύ των δακτύλων με ελαφρόπετρα ή μούλιασμα των ποδιών σε ζεστό νερό πριν πάτε για ύπνο το βράδυ. Τα δερματόφυτα είναι μικροσκοπικοί μύκητες που ζουν στο δέρμα και σε ζεστές, υγρές περιοχές όπως μεταξύ των δακτύλων των ποδιών και της βουβωνικής χώρας. Τρέφονται με ανθρώπινο ιδρώτα, νεκρά κύτταρα του δέρματος και άλλα υπολείμματα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια των νυχιών σας.

Ευδοκιμούν σε ένα όξινο περιβάλλον όπου μπορούν να αναπτυχθούν ανεξέλεγκτα και να σχηματίσουν ένα παχύ, λευκό στρώμα γνωστό ως “λευκό δακτύλιο”. Αυτό το παχύ στρώμα εμποδίζει το οξυγόνο να φτάσει στα νύχια σας, γεγονός που μπορεί να τα κάνει να πυκνώσουν και να μαυρίσουν γρήγορα λόγω αυξημένης βλάβης από βακτήρια.