Μερικές Βασικές Περιπτώσεις Θεραπείας Στα Πόδια

Δέρμα

Αυτά περιλαμβάνουν την debridement (Εξαγωγή) callus που είναι μια παραγωγή του δέρματος με το πόδι σε απάντηση στην πίεση, εστιακή περιοχή της πίεσης μπορεί να οδηγήσει σε καλαμπόκι, η οποία μπορεί να αφαιρεθεί μέσω μηχανικού debridement.

Podiatrist

Άλλες δερματικές παθήσεις περιλαμβάνουν plantar verrucae που έχουν κονδυλώματα στην κάτω επιφάνεια του ποδιού, που μπορεί να καταστεί οδυνηρή με βάρος-ρουλεμάν δραστηριότητα. Αυτά μπορεί να debrided και στη συνέχεια επεξεργασία μέσω του ξηρού πάγου/όξινο θεραπειών.

Μυκητιακών λοιμώξεων από το δέρμα του ποδιού είναι επίσης κοινό λόγω του περιβάλλοντος εντός παπούτσια όπου αερισμός είναι ανεπαρκής και η υγρασία μπορούν να δημιουργήσουν, αυτά είναι επίσης μεταδοτική από σταγονίδια νερού σε δημόσιες περιοχές κολυμβήσεως όπως ντουζιέρες και πισίνες.

Βακτηριακές λοιμώξεις μπορεί επίσης να συμβεί στο δέρμα, ιδίως όταν υπάρχει ζημία στην επιφάνεια του δέρματος ή όταν η κυκλοφορία είναι κακή. Ένα παράδειγμα είναι η με μεγαλώνουν toe καρφιά με το καρφί pierces τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος. Ο podiatrist έχει εκπαιδευτεί να αναγνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα πράγματα, θεραπεία, εφόσον χρειάζεται, και προσφέρουν προτείνει θεραπείες.

Ο μύκητας των νυχιών είναι μια μυκητιακή λοίμωξη των νυχιών που μπορεί να οδηγήσει σε πόνο και ερεθισμό. Προκαλείται από συνεχή επαφή με νερό και ιδρώτα, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε υγρασία στα νύχια και στα δάχτυλά σας. Το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα του μύκητα των νυχιών είναι πυκνά, αποχρωματισμένα νύχια που είναι εύθραυστα και χωρίζονται εύκολα, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει λευκές κηλίδες στο νύχι ή κύστες γεμάτες πύον κάτω από τα νύχια.

Το Vicks είναι μια δημοφιλής θεραπεία για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών. Η εφαρμογή ατμού Vicks στις πληγείσες περιοχές έχει αποδειχθεί ότι σκοτώνει τον μύκητα και επιταχύνει την επούλωση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι χρησιμοποιείτε το σωστό είδος ατμού Vicks, οπότε συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας πριν δοκιμάσετε αυτήν τη θεραπεία και διαβάστε σχετικά με μύκητες νυχιών θεραπεία με vicks στην ιστοσελίδα μας.

Καρφί

Πιστόλια όροι ενδέχεται να περιλαμβάνουν πύκνωση του καρφιά είτε λόγω τραύματος, onychomycosis (μυκητιακών λοιμώξεων), αμέλεια, ή κακή κυκλοφορία. Ένα podiatrist είναι σε θέση να διατηρήσουν τα καρφιά και προτείνει και άλλα συνδετικού θεραπειών. Μεγαλώνουν toe καρφιά όπως αναφέρθηκε προηγουμένως είναι επίσης συχνά αντιμετωπίζεται και το podiatrist μπορεί επιδέξια αφαιρέστε τα και με ή χωρίς την απονομή της τοπική αναισθησία, ανάλογα με το χώρο και το βαθμό του προβλήματος. Στην κατάσταση αυτή το podiatrist συνεργάζεται στενά με το GP και αντιβιοτικών μπορεί επίσης να χορηγηθεί αν η μόλυνση είναι παρούσα.

Οι κάλοι οφείλονται στην υπερβολική έκθεση του δέρματος στην τριβή. Αυτό μπορεί να συμβεί συχνά όταν οι αθλητές φορούν μπότες ή αθλητικά παπούτσια. Μπορεί επίσης να συμβεί όταν τα χέρια ή τα πόδια κάποιου έρχονται συνεχώς σε επαφή με μια σκληρή επιφάνεια όπως το σκυρόδεμα.

Οι αθλητές που θέλουν να αποφύγουν τον ακρωτηριασμό των ποδιών τους θα πρέπει να προσπαθήσουν να απαλλαγούν από τους κάλους χρησιμοποιώντας ένα αφαίρεσης κάλων, να μουλιάσουν σε ένα αντισηπτικό διάλυμα για λίγα λεπτά και στη συνέχεια να στεγνώσουν χρησιμοποιώντας μια μαλακή πετσέτα.

Το διαβήτη

Φροντίδα του διαβητικό πόδι έχει γίνει μια σημαντική πτυχή της podiatry οφείλεται σε πιθανές επιπλοκές που συνεπάγεται η οργανοληπτική και αγγειακό σύστημα του ποδιού και το πόδι. Με κακή διαβήτη ελέγχου της κυκλοφορίας και / ή θράσος τροφοδοσίας προς τα πόδια) μπορεί να είναι μειωμένη.

Νευροαγγειακό πηνίο SENSE δοκιμές μαζί με την εκτίμηση της γενικής κατάστασης ποδιού εκτελούνται για να προσδιορίσετε αν ο ασθενής είναι χαμηλό, μεσαίο ή υψηλό κίνδυνο πόδι επιπλοκές. Νευροαγγειακό πηνίο SENSE δοκιμών της διαβητικό πόδι συνιστάται κάθε 12 μήνες τουλάχιστον, και αρκετά συχνά εφαρμοζόμενη θεραπευτική αγωγή σε όλη τη διάρκεια του έτους είναι υποχρεωμένος να διατηρεί το πόδι και την αποφυγή προβλημάτων. Πάλι podiatrists εργάζονται πολύ στενά με gp/ Endocrinologists για αυτό το θέμα και μπορεί να περιλαμβάνεται στο συνολικό σχέδιο φροντίδας για τον ασθενή – όπως έχει σχεδιαστεί από το GP

Εμβιομηχανικής της ζημίας

Διάφορα κάτω άκρων τραυματισμούς που σχετίζονται με την δραστηριότητα και την αλόγιστη χρήση σύνδρομα μπορούν να έχουν εμβιομηχανικής αιτία. Podiatrists είναι σε θέση να εντοπίσουν τέτοια πράγματα μέσα από το βάδισμα ανάλυση και αξιολόγηση της βιο-μηχανικής. Για παράδειγμα, ένα υπερβολικά pronating (‘τροχαίο”) πόδι μπορεί να συνδέεται με προϋποθέσεις όπως:

 • Heel πτερνιστήρα σύνδρομο/arch πόνου- plantar fasciitis
 • Achilles tendonitis
 • Shin πόνου- συχνά με γενικευμένο τρόπο αναφέρεται ως “hin συρίγγια” π.χ. periostitis, tendonitis, τονίζουν τη θραύση
 • Πρόσθιο μαξιλαράκι γόνατος πόνου – patellofemoral αρθραλγία
 • Metatarsalgia– τυχόν συνθήκες επηρεάζουν την metatarsals
 • Sinus tarsi σύνδρομο
 • Tibialis οπίσθιο δυσλειτουργίας – η πιο κοινή αιτία
 • Η μονομερής επίπεδη πόδι στην ενηλικίωση
 • Ταρσική άρθρωση συνασπισμού- η πιο κοινή αιτία για μονομερή επίπεδη πόδι στα παιδιά
 • Morton neuroma– perineural fibroma ie- scar tissue συσσώρευση γύρω από έναν intermetatarsal νεύρων

Μια υπερβολικά supinating (‘τροχαίο”) πόδι είναι λιγότερο κοινή και μπορεί να συνδέεται με προϋποθέσεις όπως:

 • Επαναληπτικός πλάγια αστραγάλου Θεραπεία διαστρεμμάτων
 • Peroneal tendonitis
 • Πλευρική ρήξη τενόντων Θεραπεία διαστρεμμάτων
 • Iliotibial band σύνδρομο τριβής

Podiatrists είναι σε θέση να εντοπίσουν τα βαθύτερα αίτια για διάφορα τραύματα και θεραπεία ανάλογα με strappings, πόδι orthoses (custom γίνονται εσωτερικά πέλματα μήκους ίσου ή ανώτερου), stretching/ενίσχυση προγραμμάτων, υποδήματα συμβουλών και διαχείρισης ζημίας κατά την οξεία φάση.