5 Συμβουλές Για Περισσότερη Βελτίωση Της Υγείας Των Ποδιών

Υπάρχουν πολλά είδη αλοιφών που διατίθενται σήμερα που μπορούν να θεραπεύσουν τον μύκητα του αθλητή. Ωστόσο, αυτές οι θεραπείες λειτουργούν πολύ αργά και μπορεί να χρειαστούν έως και αρκετές εβδομάδες για να δείτε τα αποτελέσματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ καλό να δοκιμάσετε και να αποτρέψετε τον μύκητα του αθλητή αντί να τονίσετε την χρονοβόρα θεραπεία του.

Ο όρος «μύκητες νυχιών», πιο γνωστός ως Ονυχομυκητίαση, χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια πάθηση που προκαλεί στα νύχια στο ένα ή και στα δύο χέρια να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν κίτρινα ή κόκκινα, στις περισσότερες περιπτώσεις. Ο μύκητας των νυχιών αντιπροσωπεύει το 25% όλων των προβλημάτων των νυχιών με τα οποία οι ασθενείς επισκέπτονται τους γιατρούς τους έτσι όπως συμβουλεύουμε πάντα στο MikitesNixion, ώστε να αποφεύγονται τα προβλήματα. Τα νύχια είναι ένα σημαντικό μέρος του φυσικού αμυντικού συστήματος του σώματος και εάν μολυνθούν, μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας.

Περισσότερη Βελτίωση Της Υγείας Των Ποδιών

Η πρόληψη του μύκητα είναι πραγματικά απλούστερη από ό, τι πιστεύουν οι άνθρωποι. Δεν υπάρχουν ειδικές διαδικασίες που πρέπει να κάνετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διατηρείτε την καλή υγιεινή των ποδιών ανά πάσα στιγμή. Εδώ είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγετε προβλήματα των ποδιών του αθλητή.

Οι ποδίατροι είναι γιατροί που ειδικεύονται στο πόδι και τον αστράγαλο. Διαγνώσουν και θεραπεύουν παθήσεις του ποδιού, του αστραγάλου και της κνήμης. Παρέχουν επίσης προληπτική φροντίδα σε αυτές τις περιοχές. Ο ποδίατρος είναι ένας γιατρός που ειδικεύεται στα πόδια, τους αστραγάλους και τις κνήμες. Διαγιγνώσκουν και θεραπεύουν καταστάσεις αυτών των περιοχών καθώς και προσφέρουν προληπτική φροντίδα για αυτές.

1. Φοράτε πάντοτε στεγνές, καθαρές κάλτσες.

Όποτε φοράτε κλειστά παπούτσια, πρέπει να φοράτε καθαρές βαμβακερές κάλτσες. Εάν πρόκειται να ασκηθείτε στο γυμναστήριο ή σκοπεύετε να κάνετε μια δραστηριότητα όπου περιμένετε να ιδρώσετε πολύ, βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας ένα επιπλέον ζευγάρι φρέσκων καλτσών. Τα ιδρωμένα πόδια στα κλειστά παπούτσια είναι οι πιο ευνοϊκοί χώροι αναπαραγωγής για μύκητες.

2. Κρατήστε τα παπούτσια σας στεγνά.

Τα υγρά περιβάλλοντα είναι πολύ ελκυστικά για μύκητες που προκαλούν μόλυνση, οπότε αν τα παπούτσια σας είναι ακόμη και λίγο υγρά στο εσωτερικό, αερίστε τα πρώτα πριν τα διατηρήσετε στο κουτί ή στο ντουλάπι. Εάν δεν έχετε χρόνο να τα βγάλετε έξω, γεμίστε τα παπούτσια σας με παλιά εφημερίδα πριν τα φυλάξετε. Αυτό θα απορροφήσει τυχόν υγρασία που απομένει στα παπούτσια.

3. Χρησιμοποιήστε σανδάλια.

Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε ανοιχτά παπούτσια όπως σανδάλια όταν πηγαίνετε σε συγκεκριμένους δημόσιους χώρους, όπως το γυμναστήριο. Αυτό αποτρέπει τη συσσώρευση υγρασίας και ζεστασιάς στα υποδήματα και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης λοιμώξεων από μύκητες των ποδιών του αθλητή. Ακόμα κι αν βρίσκεστε μέσα στο σπίτι σας, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε σανδάλια ή σαγιονάρες για να αποφύγετε το περπάτημα σε υγρά δάπεδα.

4. Αποφύγετε να δανείζεστε και να δανείζετε παπούτσια.

Το να μοιράζεσαι παπούτσια με ένα άτομο που έχει πόδι αθλητή είναι ένας σίγουρος τρόπος μόλυνσης μόνος σου. Ακόμα κι αν είστε αρκετά σίγουροι ότι ο φίλος με τον οποίο μοιράζεστε είναι πάντα καλύτερο να είστε ασφαλείς όταν πρόκειται για την υγιεινή σας.

5. Χρησιμοποιήστε τη σκόνη ποδιών.

Εάν ιδρώνετε περισσότερο από το μέσο άτομο, θα πρέπει να λάβετε επιπλέον μέτρα για να αποτρέψετε τα πόδια σας από μυκητιασικές λοιμώξεις. Εκτός από την αλλαγή κάλτσας συχνά για να διατηρείτε τα πόδια σας στεγνά, είναι επίσης χρήσιμο να χρησιμοποιείτε σκόνη ποδιών. Αυτό θα απορροφήσει την υγρασία από τον ιδρώτα στα πόδια σας, κάτι που είναι τόσο ελκυστικό για τα βακτήρια που προκαλούν μόλυνση.

Επίλογος

Είναι δύσκολο να ελέγξουμε τον τύπο του πόνου που νιώθουμε. Είναι ως επί το πλείστον αποτέλεσμα υπερβολικού στρες, υπερβολικής προσπάθειας και κόπωσης. Μερικές φορές, μπορεί επίσης να προκληθεί από στριμμένο αστράγαλο ή άλλους μικροτραυματισμούς. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η φυσική ανακούφιση για τον πόνο στον αστράγαλο μπορεί να είναι χρήσιμη.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βοτανολογία για να ανακουφίσετε τον πόνο στον αστράγαλο και στα κάτω άκρα σας όταν είναι πρησμένα ή πληγωμένα από τραυματισμούς ή τραύματα. Η βοτανολογία έχει χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία εδώ και αιώνες και δεν περιορίζεται μόνο στη θεραπεία των συμπτωμάτων μιας πάθησης, βοηθά επίσης στην πρόληψη μελλοντικών προβλημάτων από το να προκύψουν ή να συμβάλουν στην ασθένεια εξαρχής.