Αυτοεξυπηρετούμενη Πολυτέλεια Ή Υγιεινή Ανάγκη;

Φαίνεται ότι σχεδόν όλοι απολαμβάνουν ένα καλό μασάζ ποδιών. Περιορίζεται μόνο σε μια περιοχή του σώματος – μια περιοχή που συχνά παραμελείται αλλά παίρνει το βάρος των καθημερινών μας δραστηριοτήτων – τα μασάζ ποδιών είναι χαλαρωτικά και θεραπευτικά, και για πολλούς ανθρώπους, είναι η επιτομή της πολυτέλειας. Παρόλο που δεν είναι ασυνήθιστο να προσφέρετε έναν φίλο ή έναν εραστή να τρίψετε τα πόδια σας για γρήγορη επιδιόρθωση για επώδυνα πόδια, ένα πραγματικό μασάζ ποδιών απαιτεί τον κατάλληλο εξοπλισμό και προπόνηση.

Ο μύκητας των νυχιών μπορεί να προκληθεί από πολλά πράγματα, από τη χρήση της ίδιας πετσέτας στα χέρια και τα πόδια σας, έως την υπερβολική ανάπτυξη βακτηρίων ή μυκήτων. Εάν θέλετε να αποφύγετε τον μύκητα, είναι σημαντικό να φροντίσετε τα νύχια σας.

Ένας μύκητας των νυχιών μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, ένας από τους οποίους είναι η παρατεταμένη έκθεση σε νερό ή υγρασία στον αέρα. Μία μελέτη διαπίστωσε ότι περισσότερα από τα μισά άτομα με μύκητα των νυχιών είχαν αυτό το πρόβλημα που προκλήθηκε από την υγρασία στον αέρα, ενώ το 30% το απέδωσε στις συνήθειες κολύμβησης. Είναι σημαντικό να μην αγνοήσετε τυχόν σημάδια ότι τα νύχια σας γίνονται αποχρωματισμένα, πυκνά ή εύθραυστα, καθώς αυτά μπορεί να υποδηλώνουν ότι κινδυνεύετε να αναπτύξετε μυκητιασική λοίμωξη στα νύχια σας εάν δεν αναλάβετε δράση σύντομα.

Οι θεραπείες με μύκητες των νυχιών είναι μια δημοφιλής επιλογή για όσους θέλουν να απαλλαγούν από τη μόλυνση χωρίς να χρειάζεται να περάσουν μια ακριβή και επώδυνη πορεία (διαβάστε για μύκητες νυχιών θεραπεία).

Ρεφλεξολογία Και Μασάζ Ποδιών

Ενώ το μασάζ και η ρεφλεξολογία είναι δύο διαφορετικά πράγματα, συχνά συνδυάζονται. Η ρεφλεξολογία επικεντρώνεται στη χρήση ορισμένων σημείων πίεσης στο πόδι, καθένα από τα οποία συμπίπτει με ένα μέρος του σώματος. Πιστεύεται ότι με το χειρισμό και την πίεση σε αυτά τα σημεία, τα συγκεκριμένα μέρη του σώματος μπορούν να επωφεληθούν από την αυξημένη ροή του αίματος και τη διέγερση που προάγει την επούλωση.

Ρεφλεξολογία

Το μασάζ ποδιών, από τη φύση του, σημαίνει τρίψιμο και πίεση των ποδιών και τέντωμα των μυών που βρίσκονται εκεί. Στη συνέχεια, τα σημεία ρεφλεξολογίας θα πιεστούν, ακόμη και ακούσια. Συνδυάζοντας και τους δύο τύπους θεραπείας, υπάρχει ακόμη μεγαλύτερο όφελος, καθώς τα σημεία πίεσης χειρίζονται σκόπιμα.

Οι κάλοι είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες πόνου στα πόδια. Μπορείτε όμως να το αφαιρέσετε πριν γίνει χρόνιο πρόβλημα.

Συνήθως δημιουργούνται από τριβή, πίεση ή φλεγμονή του υποκείμενου ιστού. Αυτά μπορούν να αφαιρεθούν χρησιμοποιώντας ελαφρόπετρα ή καυτό κερί και στη συνέχεια μούλιασμα σε ζεστό νερό για 10 λεπτά και στη συνέχεια κρύο νερό για 5 λεπτά.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τη χειρουργική επέμβαση είναι να αφαιρέσετε τους κάλους νωρίς όταν είναι ακόμη μικροί.

Ο νυχτερινός νάρθηκας για την ανακούφιση του αστραγάλου είναι μια εξαιρετική λύση για όσους πρέπει να κοιμούνται με τα πόδια τους ψηλά. Ο νάρθηκας δεν απαιτεί πρόσθετη στήριξη και ο ασθενής μπορεί να τον χρησιμοποιήσει σε όποια θέση θέλει. Είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικά υλικά που είναι εύκαμπτα και άνετα στη χρήση.

Οφέλη Για Την Υγεία Ενός Μασάζ Ποδιών

Τα πόδια μας είναι γεμάτα όλη την ημέρα και φέρουν ολόκληρο το βάρος μας σε μια πολύ μικρή επιφάνεια. Προσθέστε παπούτσια που τσιμπήσουν, ψηλά τακούνια ή άλλους παράγοντες και οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πόδια που χρειάζονται απεγνωσμένα χαλάρωση. Τα άτομα που απαιτείται από τη δουλειά τους να είναι στα πόδια τους όλη την ημέρα (όπως σερβιτόρες, νοσοκόμες και υπάλληλοι καταστημάτων) διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο να αναπτύξουν πόνο και πόνο, καθώς και άλλα προβλήματα, στα πόδια τους. Μελέτες έχουν δείξει ότι το πρόβλημα των ποδιών μπορεί να ρίξει ολόκληρο το σώμα και να προκαλέσει πόνο σε περιοχές φαινομενικά άσχετες, όπως η πλάτη ή ο λαιμός.

Η διέγερση της ροής του αίματος στα πόδια με μασάζ και η χαλάρωση των τεταμένων μυών εκεί ανακουφίζει το άγχος και μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση ολόκληρου του σώματος. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι άνθρωποι επιλέγουν αυτό το είδος μασάζ. Χρειάζεται λιγότερο χρόνο από ένα πλήρες μασάζ σώματος, αλλά προσφέρει άμεση ανακούφιση από το άγχος. Όταν τα πόδια είναι πρησμένα, η ήπια πίεση και ο χειρισμός μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση της περίσσειας υγρού από τον ιστό, αφήνοντάς τα αναζωογονητικά και αισθάνονται ελαφριά.

Shiatsu

Μασάζ ποδιών προσφέρονται σχεδόν οπουδήποτε είναι ένα κανονικό μασάζ, αν και μερικοί μασέρ μπορούν να δημιουργήσουν μια εξειδικευμένη εξειδίκευση κυρίως στα πόδια. Ωστόσο, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι μασάζ ποδιών. Ορισμένα τακτικά, πλήρη μασάζ σώματος περιλαμβάνουν τα πόδια, αλλά δεν εστιάζουν αποκλειστικά σε αυτά. Αυτά είναι πιθανώς τα λιγότερο πιθανά να κάνουν πολύ καλό, καθώς δεν ξοδεύεται πολύς χρόνος σε κανένα μέρος του σώματος.

Το Shiatsu είναι ένας άλλος τύπος μασάζ που ενσωματώνει την εργασία των ποδιών στη θεραπεία, όπως και η Ζώνη Reflex Therapy. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ποδίατροι και οι φυσιοθεραπευτές χρησιμοποιούν μασάζ ποδιών για να βελτιώσουν τις τακτικές υπηρεσίες τους και να χαλαρώσουν τα πόδια και τους μυς.

Για τα καλύτερα αποτελέσματα, οι περισσότεροι πελάτες επιλέγουν να αναζητήσουν ένα σπα που προσφέρει ειδικό μασάζ ποδιών. Αυτό σημαίνει ότι είναι σίγουροι ότι θα πάρουν το σωστό χρονικό διάστημα που αφιερώνεται για το χειρισμό των μυών στο πόδι και την επίλυση τυχόν δυσκαμψίας και πρήξιμο. Αυτές οι εγκαταστάσεις χρειάζονται επίσης χρόνο για να βρουν και να αντιμετωπίσουν τυχόν πιθανά προβλήματα στα πόδια, ενώ ένα κανονικό μασάζ σώματος που περιλαμβάνει τα πόδια σπάνια είναι αρκετά σε βάθος για να βρει προβλήματα που σχετίζονται ειδικά με τα πόδια.

Εξοπλισμός Και Εκπαίδευση Που Χρησιμοποιούνται

Τα περισσότερα μασάζ ποδιών γίνονται με απλά γυμνά χέρια, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα ειδικό όργανο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτάσει στους βαθύτερους ιστούς του ποδιού, ιδιαίτερα στη σόλα. Ένα κυρτό ξύλινο ή πέτρινο όργανο μασάζ είναι χρήσιμο για αυτό. Οι ποδίατροι περιστασιακά χρησιμοποιούν πεπιεσμένο αέρα για να μειώσουν το οίδημα στα πόδια και να διεγείρουν τη ροή του αίματος. Αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν αντιμετωπίζετε έλκη ποδιών που προκαλούνται από διαβήτη και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το χρόνο επούλωσης έως και ένα μήνα μετά τη χειρουργική επέμβαση στα πόδια.

Οι περισσότερες παραδοσιακές εγκαταστάσεις μασάζ προσφέρουν εκπαίδευση σε τεχνικές μασάζ ποδιών, αλλά για εκπαίδευση σε πιο εξειδικευμένες τεχνικές, οι υποψήφιοι μαθητές θα πρέπει να αναζητούν συγκεκριμένες σχολές ρεφλεξολογίας ή εναλλακτικής θεραπείας.

Ωστόσο, δεν απαιτείται να έχετε πιστοποιητικό απευθείας στο θέμα και πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν να μάθουν τα βασικά ενός εξαιρετικού μασάζ ποδιών παρακολουθώντας απλά εκπαιδευτικά βίντεο ή ρίχνοντας μια ματιά σε ένα φωτογραφικό σεμινάριο.