Η Ποδιατρική Και Το Τί Πραγματικά Κάνει Ο Ποδίατρος Είναι Ένα Μυστήριο

Η ποδιατρική ή ποδιατρική ιατρική είναι ένας τομέας της υγειονομικής περίθαλψης που ασχολείται με τη μελέτη και τη θεραπεία των διαταραχών του ποδιού, του αστραγάλου, του γόνατος, του ποδιού και του ισχίου (συλλογικά γνωστά ως κάτω άκρα).

Τα πόδια ενός ανθρώπου είναι το πιο παραμελημένο μέρος του σώματός του. Ωστόσο, είναι σημαντικό να φροντίζετε τα πόδια σας γιατί μπορούν να επηρεάσουν την υγεία και την ευεξία σας με διάφορους τρόπους.

Είναι σημαντικό να αγοράζετε προϊόντα περιποίησης ποδιών που είναι κατάλληλα για τον τύπο του δέρματός σας. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το προϊόν που αγοράζει έχει φυσικά συστατικά και δεν περιέχει επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Ποδιατρική

Το φάσμα των διαταραχών που συνήθως αντιμετωπίζει η ποδιατρική περιλαμβάνει τα ενσφηνωμένα νύχια, τους διαστρεβλωμένους αστραγάλους, τους μύκητες των νυχιών και τη θεραπεία θεμάτων που σχετίζονται με τη φροντίδα των διαβητικών ποδιών.

Οι ποδίατροι είναι επίσης ειδικοί στην τοποθέτηση ειδικών διαβητικών παπουτσιών άνεσης και θα συνταγογραφήσουν και θα προσαρμόσουν σε ένα άτομο ειδικά προσαρμοσμένα ορθωτικά που θα τοποθετηθούν μέσα στα κανονικά του παπούτσια για να βοηθήσουν στη διόρθωση κάποιων προβλημάτων που μπορεί να έχει στην περιοχή αυτή.

Μερικά παραδείγματα καινοτόμου ποδολογικού εξοπλισμού είναι:

  • The OrthoMat της Dr. Scholl’s – Είναι μια συσκευή που βοηθά τα άτομα με πελματιαία απονευρωσίτιδα να περπατούν πιο άνετα χωρίς πόνο και να μειώνουν τον πόνο στη φτέρνα.
  • The OsteoPulse της Dr. Scholl’s – Είναι ένα ηλεκτρικό παλμικό μασάζ που βοηθά στην τόνωση των μυών, στην ανακούφιση του μυϊκού πόνου και στην αύξηση του εύρους κίνησης για άτομα που έχουν αρθρίτιδα ή άλλα προβλήματα στις αρθρώσεις.

Πολλοί άνθρωποι δεν κατανοούν πλήρως ότι ο ποδίατρος είναι ο αναγνωρισμένος ειδικός στη θεραπεία προβλημάτων σε αυτή την περιοχή του σώματος, τα πόδια και τον αστράγαλο, και θα αναζητήσουν συμβουλές από τον κανονικό τους γενικό ιατρό όταν έχουν ένα πρόβλημα που ίσως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί καλύτερα από έναν έμπειρο ποδίατρο.

Διαβάστε μερικές βασικές περιπτώσεις θεραπείας ποδιών. Το πόδι αποτελείται από 26 οστά, 33 αρθρώσεις, 107 συνδέσμους και 19 μύες. Το πόδι περιέχει τη μεγαλύτερη συλλογή νευρικών απολήξεων στο σώμα. Η πίεση σε αυτά τα νεύρα μπορεί να προκαλέσει πόνο σε άλλα μέρη του σώματος, όπως στο κάτω μέρος της πλάτης.

Τα κονδυλώματα στα πόδια μπορεί να προκληθούν από έναν ιό που μεταδίδεται μέσω άμεσης επαφής δέρμα με δέρμα ή έμμεσης επαφής με μολυσμένες επιφάνειες. Εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία, τα κονδυλώματα μπορεί να γίνουν μεγάλα και αντιαισθητικά.

Διαστρέμματα Των Αστραγάλων

Τα διαστρέμματα των αστραγάλων είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τραυματισμούς με τους οποίους θα έρθει αντιμέτωπος ένας Ποδίατρος, μαζί με τις θεραπείες για τη διόρθωση των προβλημάτων μύκητα των νυχιών και των κατάφυτων νυχιών. Τα ενσφηνωμένα νύχια είναι αρκετά συνηθισμένα και μπορούν να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία.

Επηρεάζει τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών και συμβαίνει όταν οι πλευρές του νυχιού μεγαλώνουν μέσα στις σαρκώδεις περιοχές του δακτύλου και στη συνέχεια προκαλούν μεγάλο πόνο και φλεγμονή, ερυθρότητα και μόλυνση στο σημείο αυτό. Μπορεί να αναπτυχθεί μια πολύ σοβαρή λοίμωξη που καθιστά την κατάσταση αυτή ακόμη πιο επώδυνη εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά και άμεσα.

Παπούτσια Για Διαβητικούς

Οι διαβητικοί έχουν συνήθως ειδικές ανάγκες όσον αφορά την τοποθέτηση κατάλληλων υποδημάτων και ένας εκπαιδευμένος ποδίατρος έχει εμπειρία στη διάγνωση και την τοποθέτηση ειδικών διαβητικών παπουτσιών άνεσης για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Σε κανέναν δεν αρέσει να πονάει ή να αισθάνεται δυσφορία και δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, εάν τα σωστά προσαρμοσμένα παπούτσια άνεσης μπορούν να εξαλείψουν το πρόβλημα.

Οι κάλοι είναι ένα προστατευτικό στρώμα δέρματος που συσσωρεύεται στο κάτω μέρος των ποδιών, των χεριών και σε άλλα μέρη του σώματος. Συνήθως είναι αβλαβή και δεν απαιτούν καμία θεραπεία.

Ωστόσο, εάν παχύνουν πολύ ή μολυνθούν, μπορούν να αφαιρεθούν με χειρουργική επέμβαση. Η επέμβαση αφαίρεσης κάλων γίνεται συνήθως από ποδίατρο ή δερματολόγο.

Εάν θέλετε να αποφύγετε αυτή τη διαδικασία εντελώς, είναι καλύτερο να θεραπεύσετε τους κάλους νωρίς πριν γίνουν πολύ άσχημοι.

Μύκητας Των Νυχιών

Ο μύκητας των νυχιών των ποδιών είναι ένα άλλο πρόβλημα που οι ποδίατροι βλέπουν συχνά. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορούν να αναπτύξουν αυτό το πρόβλημα μύκητα και συνήθως αναπτύσσεται σε άτομα άνω των 40 ετών. Πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη ανακαλύψει πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να εξαλειφθεί αυτό το είδος μύκητα καθώς δεν μπορεί να βρεθεί εύκολα το κατάλληλο φάρμακο για μύκητες νυχιών που ταιριάζει σε κάθε άτομο. Οι περισσότεροι Ποδίατροι έχουν αντιμετωπίσει πολλές περιπτώσεις μύκητα των νυχιών και γνωρίζουν καλά τις καλύτερες και ταχύτερες μεθόδους για την εξάλειψη αυτού του προβλήματος.

Έτσι, ένας ποδίατρος δεν θα αντικαταστήσει ποτέ τον γενικό γιατρό σας για την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων υγείας, αλλά είναι ο ειδικός σε συγκεκριμένες παθήσεις που αφορούν την περιοχή των ποδιών και του αστραγάλου και πιθανώς θα πρέπει να είναι μία από τις πρώτες σκέψεις σας εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα σε αυτή την περιοχή του σώματός σας.