Plantar Fasciitis Και Πόνος Στη Φτέρνα

Εάν δεν έχετε βιώσει ποτέ τον πόνο που συνοδεύει τα σπόρια της φτέρνας και την πελματιαία fasciitis, θεωρήστε τον εαυτό σας τυχερό. Αυτό το κοινό πρόβλημα είναι εξουθενωτικό για πολλούς ανθρώπους. Προκαλεί έντονο πόνο στη φτέρνα ή πόνο οπουδήποτε στο κάτω μέρος του ποδιού σας. Τα συμπτώματα είναι συνήθως χειρότερα κατά τα πρώτα βήματα και σταδιακά μειώνονται μόλις περπατήσετε. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι πονάνε όλη την ημέρα. 

Plantar Fasciitis

Μπορεί να επηρεάσει ένα καθιστικό άτομο, ένα κοκαλιάρικο άτομο, ένα υπέρβαρο άτομο ή έναν αθλητή. Αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο περπατάτε και κινείτε καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας και μπορεί να προκαλέσει πόνο στην πλάτη. Οι άνθρωποι ψάχνουν παντού για τη θεραπεία του πόνου τους, συνήθως χωρίς αποτέλεσμα.

Πελματιαία Περιτονία

Η αιτία της Plantar Fasciitis είναι ο ερεθισμός της πελματιαίας περιτονίας στο κάτω μέρος των ποδιών σας. Η πελματιαία περιτονία είναι μια παχιά ταινία ιστού που πηγαίνει από τη φτέρνα σας μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σας. Διατηρεί τις καμάρες σας και δημιουργεί μια σταθερή βάση για το πόδι σας.

Εάν περπατήσετε χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη καμάρας στα παπούτσια σας, τελικά οι καμάρες σας θα πέσουν. Όταν συμβαίνει αυτό, προκαλεί τέντωμα της πελματιαίας περιτονίας σας Αυτό κάνει την περιτονία πιο σφιχτή από την κανονική και αυτό προκαλεί πόνο. Για πολλούς ανθρώπους η περιτονία γίνεται τόσο σφιχτή που αρχίζει να τραβά το οστό της φτέρνας. Μετά από πολλά χρόνια έλξης αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να αναπτύξουν ένα τακούνι. Αυτό συμβαίνει όταν το οστό της φτέρνας μεγαλώνει λίγο λόγω του συνεχούς τράβηγμα. Αυτό μπορεί να συνοδεύεται από πόνο, αλλά μπορεί να είναι ανώδυνο.

Ορθοτικά Ένθετα Για Τα Παπούτσια

Μερικά άτομα με φυσιολογικές καμάρες ή υψηλές αψίδες έχουν επίσης πόνο στη φτέρνα και πελματιαία περιτονία. Αυτό προκαλείται συνήθως από μυϊκές ανισορροπίες στο πόδι ή στο κάτω μέρος του ποδιού. Μερικοί άνθρωποι έχουν φυσιολογικές καμάρες ενώ στέκονται αλλά όταν στέκονται αψίδες τους πέφτουν. Σε κάθε περίπτωση, η πρώτη λύση είναι να φτιάξετε προσαρμοσμένα ορθοτικά ένθετα για τα παπούτσια σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα φθηνά που παίρνετε στο φαρμακείο. Πρέπει να βρείτε κάποιον που κάνει προσαρμοσμένα ορθοτικά ένθετα που μπορούν να γίνουν ειδικά για τα πόδια σας. Αυτά μπορεί να κοστίσουν από 75 $ έως 300 $. Αυτό είναι ακριβό, αλλά μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό.

Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τον πόνο σας είναι να τεντωθεί η πελματιαία περιτονία σας. Όταν η περιτονία επιμηκύνει δεν θα τραβήξει τη φτέρνα σας και δεν θα πάρετε τόσο πολύ πόνο. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να βρείτε έναν Χειροπρακτικό Ιατρό ή κάποιον με εκτενή γνώση της περιτονίας για να εργαστεί στο πόδι σας. Αυτή η διαδικασία είναι εξαιρετικά αποτελεσματική, αλλά μπορεί επίσης να είναι αρκετά επώδυνη. Απαιτεί από τον ασκούμενο να σπρώξει στην περιτονία σας με τα δάχτυλά του και να απλώσει χειροκίνητα την περιτονία σας. Συνήθως παίρνει μία θεραπεία, αλλά μπορεί να απαιτεί περισσότερη. Στο τέλος της διαδικασίας 5-10 λεπτών πρέπει να ρίξετε μια μπάλα τένις κάτω από τα πόδια σας για 15 λεπτά κάθε ώρα για μια εβδομάδα για να αναμορφώσετε την περιτονία σας.

Μόλυνση Από Ονυχομυκητίαση

Ο μύκητας των νυχιών, επίσης γνωστός ως ονυχομυκητίαση, είναι η πιο κοινή δερματική νόσος που προσβάλλει τα νύχια. Μπορεί να μεταδοθεί με επαφή με μολυσμένες επιφάνειες και μολυσμένα άτομα (δείτε και ονυχομυκητίαση φάρμακα).

Η διαδικασία μόλυνσης ξεκινά όταν ένα άτομο έρχεται σε επαφή με τον μύκητα. Αυτό μπορεί να συμβεί μέσω πισινών, ντους, αποδυτηρίων και άλλων δημόσιων χώρων όπου γυμνά πόδια αγγίζουν το πάτωμα. Η μόλυνση εξελίσσεται όταν η υγρασία παρέχει ένα ιδανικό περιβάλλον για τους μύκητες να αναπτυχθούν κάτω από το νύχι που δημιουργεί έναν λευκό ή κίτρινο αποχρωματισμό κοντά στην επιδερμίδα του νυχιού σας.

Οι πιο συνηθισμένες θεραπείες είναι από του στόματος αντιμυκητιασικά φάρμακα που απαιτούν διαφορετικές δόσεις ανάλογα με τη σοβαρότητα της λοίμωξης και τοπικές θεραπείες όπως αφαίρεση βερνικιού νυχιών που περιέχει ουρία ή αντιμυκητιακή κρέμα.

Εάν υποφέρετε από πόνο στη φτέρνα ή στα πόδια, θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με έναν επαγγελματία που είναι ειδικευμένος στην πελματιαία περιτονίτιδα. Η θεραπεία της ανάπαυσης συνήθως δεν θα σας βοηθήσει. Η άλλη επιλογή είναι μια ένεση κορτιζόνης που μπορεί να είναι πολύ επώδυνη και δεν επιλύει το πρόβλημά σας. Προσπαθήστε να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματά σας με πάγο και προσαρμοσμένα ορθοτικά, αλλά ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιον να τεντώσει χειροκίνητα τη περιτονία σας για να πάρει μόνιμη ανακούφιση.

Σχετικά Με Τους Γιατρούς

Οι ποδολόγοι συχνά παρεξηγούνται ως μια ομάδα ανθρώπων που απλά κοιτούν τα πόδια σας και σας λένε να βάλετε μερικούς πάτους. Στην πραγματικότητα, είναι επαγγελματίες υγείας που διαγιγνώσκουν και θεραπεύουν καταστάσεις που αφορούν το πόδι, τον αστράγαλο και το κάτω πόδι.

Οι ποδίατροι μπορούν να βοηθήσουν σε διάφορα προβλήματα των ποδιών, όπως κότσια, σφυροδάχτυλα, πόνο στη φτέρνα, νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα, πόδι αθλητή ή κονδυλώματα. Μπορούν επίσης να παρέχουν θεραπεία για άλλα ζητήματα, όπως άκανθα φτέρνας ή πλατυποδία.