Κονδυλώματα Στα Πόδια – Τί Να Προσέξετε Για Να Τα Αποφύγετε

Οι πελματιαίοι ακροχορδώνες είναι κονδυλώματα που εμφανίζονται στο πόδι. Ονομάζονται Plantar Warts λόγω του γεγονότος ότι εκδηλώνονται στο κάτω μέρος ή «πελματιαίο» του ποδιού. Λόγω της πίεσης που ασκείται στο κάτω μέρος του ποδιού σας, οι κονδυλωμάτων είναι σκληρά πιεσμένοι βαθιά μέσα. Ενώ τα περισσότερα κονδυλώματα είναι συνήθως ανώδυνα, οι ακροχορδώνες μπορεί πραγματικά να είναι πολύ επώδυνοι καθώς τους ασκείτε πίεση όταν περπατάτε ή στέκεστε.

Ο μύκητας των νυχιών προκαλείται από μικροσκοπικούς μύκητες που ονομάζονται dermatophytes. Αυτοί οι μύκητες ευδοκιμούν σε ζεστές, υγρές περιοχές, όπως οι πτυχές των δακτύλων ή των χεριών σας ή ιδρώτα στο δέρμα σας. Ο μύκητας μπορεί να επιβιώσει στο δέρμα για εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια χωρίς να προκαλέσει εμφανή συμπτώματα. Τα μολυσμένα νύχια αρχίζουν να αποχρωματίζονται και να πυκνώνουν και μπορεί να αναπτύξουν κορυφογραμμές ή ακμές μπορεί να εμφανιστούν σε όλο το νύχι καθώς το νύχι μολύνεται. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία ή κάποια επιλογή από το MikitesNixion.info, τα νύχια μπορεί να πέσουν.

Τα κονδυλώματα των ποδιών προκαλούνται από τον παρόμοιο ιό που προκαλεί άλλα είδη κονδυλωμάτων. Ο ιός HPV ή Human Papilloma εισέρχεται στο σώμα μέσω των μικρών ρωγμών του δέρματος και οδηγεί σε μόλυνση. Σε αυτήν την περίπτωση, ο ιός προκαλεί μόλυνση στο πόδι. Ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί όταν τα παπούτσια και ακόμη και οι κάλτσες μοιράζονται με κάποιον του οποίου το πόδι είναι μολυσμένο.

Κονδυλώματα Στα Πόδια

Ένας πολύ συνηθισμένος τρόπος για να πάρετε κονδυλώματα είναι να περπατήσετε χωρίς παπούτσια σε δημόσια πισίνα ή ντους. Ο ιός λατρεύει μια ζεστή υγρή επιφάνεια και όποιος περπατά σε αυτές τις περιοχές θα μπορούσε να διαδώσει τον ιό στο πάτωμα. Στη συνέχεια, όταν έρχεστε και περπατάτε σε αυτό, παίρνετε τον ιό στο κάτω μέρος του ποδιού σας που εισέρχεται στο δέρμα σας μέσω των μικροσκοπικών ρωγμών και των ρωγμών στο πόδι σας.

Ο ιός του ανθρώπινου papilloma είναι εξαιρετικά μεταδοτικός και ως εκ τούτου χτυπά τόσο γρήγορα όσο παίρνει το διάλειμμα. Οι μυρμηγκιές είναι πολύ συχνές και μπορούν να επηρεάσουν οποιονδήποτε, ηλικιωμένο ή νεαρό. Συνήθως έχουν χρώμα δέρματος, αλλά μπορεί επίσης να είναι πιο σκούρο ή κίτρινο χρώμα. Συνήθως είναι επίπεδες και λείες και μπορεί ακόμη και να μεγαλώνουν στο δέρμα λόγω της πίεσης. Τα κονδυλώματα των ποδιών είναι επίσης γνωστά ως κονδυλώματα των σπόρων, καθώς βγαίνουν μικροσκοπικές κουκίδες στα κονδυλώματα. Αυτές οι μικρές κουκίδες προκαλούνται από τα κοντινά αιμοφόρα αγγεία.

Οι ακροχορδώνες είναι επίσης μερικές φορές λανθασμένες ως καλαμπόκι ή ποώδη. Είναι μικροσκοπική, σαρκώδης, τραχιά και συμπαγή καφέ ή σαρκώδη γκρι ανάπτυξη στο πέλμα. Μόλις παρατηρήσετε αυτά τα κονδυλώματα, προτείνεται συνεννόηση με πιστοποιημένο δερματολόγο, έτσι ώστε οι κονδυλωμάτων να μην εξαπλωθούν περαιτέρω και έτσι να απομακρυνθούν προτού προκαλέσουν περισσότερο πόνο και δυσφορία. Εάν δεν αντιμετωπιστούν αμέσως, τα κονδυλώματα μπορούν να εξαπλωθούν γρήγορα και περισσότερα κονδυλώματα θα εμφανιστούν πολύ σύντομα.