Το Αθλητικό Μου Παιδί Έχει Πόνο Στα Πόδια

Καθώς η παιδική παχυσαρκία ανεβαίνει στα ύψη, οι κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών αναζητούν τρόπους για να κάνουν τα παιχνίδια τους «ενεργά» και ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία, όπως ο διαβήτης βρίσκονται σε επιδημικά επίπεδα, ο αθλητισμός είναι μια ευλογία για πολλά παιδιά.

Σημείωση: Ο μύκητας των νυχιών είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος. Μπορεί να εμφανιστεί στα νύχια, το δέρμα και τα μαλλιά. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να φροντίσετε τον εαυτό σας εάν έχετε μύκητα των νυχιών επειδή τείνει να εξαπλωθεί γρήγορα και να επηρεάσει περισσότερα από τα νύχια σας.

Παρόλο που υπάρχουν πολλές θεραπείες ιδιαίτερα για μύκητες νυχιών που μπορεί κανείς να δοκιμάσει, η χρήση φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική στη θεραπεία της πάθησης. Υπάρχουν επίσης συνταγογραφούμενα φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία των συμπτωμάτων του μύκητα των νυχιών καθώς και να αποτρέψουν την επιστροφή του.

Οι μολύνσεις από μύκητες των νυχιών μπορεί να προκληθούν από επαναλαμβανόμενο τραύμα που θολώνει την επιδερμίδα, όπως τριβή ή ξύσιμο, το οποίο δημιουργεί ένα σημείο εισόδου για την ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων. Είναι πιο συχνές σε άτομα που ζουν με διαβήτη ή σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Δεδομένου ότι τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό σήμερα (σε σύγκριση με πριν από 20 χρόνια) να τρέχουν έξω, να οδηγούν ποδήλατα ή να παίζουν σπορ στους δρόμους, περισσότερα παιδιά δραστηριοποιούνται στον αθλητισμό, από ποδόσφαιρο και ποδόσφαιρο έως γυμναστική και χορό. Αυτή η αυξημένη δραστηριότητα βελτίωσε την υγεία πολλών παιδιών, αλλά μερικές φορές συνοδεύεται από πόνο στη φτέρνα ή στον αστράγαλο.

ponos-astragalo

Όταν ένα παιδί ηλικίας 9-14 ετών σε κορίτσια ή 9-16 σε αγόρια παρουσιάζεται στο γραφείο μου για παράπονο είτε για πόνο στη φτέρνα είτε για πόνο στον αστράγαλο, η αιτία είναι συνήθως η ίδια. Η οντότητα είναι συνήθως γνωστή ως Severs Disease ή Calcaneal Apophysitis. Δεδομένου ότι πρόκειται για ασθένεια ανάπτυξης οστών, εμφανίζεται μόνο σε παιδιά κατά τη διάρκεια των ενεργών σταδίων της οστικής ανάπτυξης. Επιτρέψτε μου να εξηγήσω μερικά.

Προσέξτε Τους Χόνδρους

Κάθε αναπτυσσόμενο οστό ως περιοχή ονομάζεται φυσική που είναι χόνδρος ιστός αντί ασβεστοποιημένου οστού. Καθώς το οστό μεγαλώνει, αυτό επιτρέπει την επέκταση και την ασβεστοποίηση στα άκρα για να συμβάλει στην παραγωγή αυτής της ανάπτυξης. Καθώς το οστό φθάνει στο πλήρες δυναμικό ανάπτυξης, η φυσική ασβεστοποιείται και αντικαθίσταται από υγιές οστό. Αυτή η φυσική, ωστόσο, μπορεί να επηρεαστεί από πίεση ή ένταση και μπορεί να γίνει επώδυνη.

Η πλάκα ανάπτυξης του οστού της φτέρνας (ή ασβεστίου) δέχεται ένταση κατά τη διάρκεια του αθλητισμού από τον τένοντα του Αχιλλέα (τον ισχυρότερο τένοντα στο σώμα). Αυτή η πίεση προκαλεί αυξημένο στρες, πρήξιμο και σχετιζόμενο πόνο στην περιοχή της οπίσθιας φτέρνας κοντά στο σημείο όπου συνδέεται ο τένοντας του Αχιλλέα. Ο πόνος προκαλείται από το τέντωμα της φυσικής ή την απόφυση της φτέρνας από έναν σφιχτό τένοντα του Αχιλλέα κατά τη διάρκεια του τρεξίματος. 

Αυτός ο πόνος μπορεί να είναι προβληματικός και να επηρεάζει σημαντικά τις δραστηριότητες, και με την πάροδο των ετών έχει σταματήσει ακόμη και πολλούς να παίζουν τα αθλήματα που αγαπούν. Αν και ο έντονος πόνος μπορεί να περιορίσει τις δραστηριότητες για χρόνια, τελικά υποχωρεί όταν το οστό σταματά να μεγαλώνει. Αυτό δεν ισχύει πλέον. Υπάρχουν επιλογές θεραπείας που μπορούν να ανακουφίσουν τον πόνο και να διατηρήσουν τον ενεργό τρόπο ζωής που απαιτείται για να βοηθήσουν τα παιδιά μας να παραμείνουν υγιή.

Τα Αγόρια Υποφέρουν Λίγο Περισσότερο

Η ασβεστίαση ή η νόσος Severs ήταν κάποτε μια ασθένεια αγοριών που έπαιζαν ποδόσφαιρο. Με τα αυξημένα επίπεδα ανταγωνισμού σε όλα τα αθλήματα, συμπεριλαμβανομένου του χορού και της γυμναστικής, αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα σε αγόρια και κορίτσια όταν δραστηριοποιούνται. Σκεφτείτε την αποφυσίτιδα από την ασβεστία κάθε φορά που το παιδί σας είναι ηλικίας 9 – 16 ετών και παραπονιέται για πόνο στη φτέρνα, ειδικά όταν τρέχετε ή ασκείστε στον αθλητισμό. 

Λάβετε θεραπεία από έναν ειδικό ποδιών και αστραγάλων και βοηθήστε στην ανακούφιση του πόνου που σχετίζεται με την άσκηση που απολαμβάνουν τα παιδιά μας. Μην τους αναγκάζετε να σταματήσουν τον αθλητισμό τους λόγω του πόνου στα πόδια, μην τους βοηθήσετε να επιλύσουν τον πόνο ενώ περιμένουν ασβεστοποίηση της πλάκας ανάπτυξης και πλήρη επίλυση των συμπτωμάτων τους.

Το Πόδι Του Αθλητή

Το πόδι του αθλητή (tinea pedis) είναι μια μυκητιακή λοίμωξη του δέρματος του ποδιού. Περίπου το 90 τοις εκατό των μυκητιασικών δερματικών λοιμώξεων προκαλούνται από «δερματόφυτα», τα οποία είναι παρασιτικοί μύκητες που επηρεάζουν το δέρμα, τα μαλλιά ή τα νύχια. Το πόδι του αθλητή προκαλείται από έναν από τους δύο τύπους μυκήτων.

Το Trichophyton mentagrophytes είναι αυτός ο τύπος μύκητα που συχνά προκαλεί λοιμώξεις που οδηγούν σε συμπτώματα όπως φουσκάλες στα πέλματα των ποδιών, και απολέπιση και φλεγμονή στον ιστό μεταξύ των εξωτερικών δακτύλων. Η λοίμωξη είναι σοβαρή αν και εμφανίζεται ξαφνικά, αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα.

Το Trichophyton rubrum είναι αυτός ο τύπος μύκητα που συχνά προκαλεί λοιμώξεις που έχουν ως αποτέλεσμα πολύ λεπτή φολιδωτή έκρηξη στα πέλματα των ποδιών με κάποια ερυθρότητα που μπορεί να εκτείνεται στην πλευρά της φτέρνας και στο μπροστινό μέρος του ποδιού. Αυτή είναι μια χρόνια λοίμωξη και είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Αυτοί οι μύκητες ευδοκιμούν σε ζεστό, υγρό και τροπικό περιβάλλον και τρέφονται με κερατίνη, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στα μαλλιά, τα νύχια και το δέρμα. Ως εκ τούτου, ο κίνδυνος μόλυνσης είναι υψηλός σε άτομα που περπατούν χωρίς παπούτσια σε περιοχές όπως ντους, λουτρά κοινότητας, αποδυτήρια, κέντρα υγείας και εσωτερικές πισίνες. Η παρατεταμένη χρήση αποφρακτικών ή κλειστών υποδημάτων είναι επίσης μια πιθανή αιτία αυτής της μόλυνσης. Μπορεί επίσης να μεταδοθεί με την κοινή χρήση υποδημάτων με μολυσμένο άτομο ή με την κοινή χρήση πετσετών με μολυσμένο άτομο, με το τελευταίο να είναι σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις.

Ορισμένα άτομα είναι γενετικά ευαίσθητα σε αυτή τη μόλυνση. Αυτό πιστεύεται ότι οφείλεται σε ελάττωμα της κυτταρικής ανοσίας αλλά αυτό δεν έχει επικυρωθεί. Τα άτομα με διαβήτη διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Προκειμένου να αποφευχθεί το πόδι του αθλητή, είναι σημαντικό να διατηρείτε τα πόδια στεγνά καλά, ειδικά το χώρο ιστού μεταξύ των δακτύλων σας. Η αποφυγή χρήσης αποφρακτικών υποδημάτων και η φθορά σαγιονάρων σε δημόσιους χώρους είναι άλλα προληπτικά μέτρα που μπορούν να ληφθούν.