Αντιμετωπίστε Τους Κάλους Νωρίς Για Να Αποφύγετε Τη Χειρουργική Επέμβαση

Παρόλο που ΔΕΝ είμαι δερματολόγος, πολλοί από τους φίλους μου προσέρχονται στο γραφείο μου με προβλήματα που σχετίζονται με τα πόδια. Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για κάλους, φουσκάλες, πόδι του αθλητή, όλα προκαλούν αμηχανία μαζί με πόνο και δυσφορία.

Ο μύκητας των νυχιών είναι μια από τις πιο κοινές παθήσεις υγείας στον άνθρωπο και μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει υπερβολική αμηχανία, πόνο και άγχος σε όσους υποφέρουν από αυτήν.

Υπάρχουν πολλές θεραπείες, όπως τοπική και από του στόματος φαρμακευτική αγωγή, θεραπεία με λέιζερ, φυσικές θεραπείες και βέβαια πάντα βοηθάει ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο για μύκητες νυχιών. Ωστόσο, αυτές οι θεραπείες απαιτούν έναν ορισμένο βαθμό τεχνογνωσίας για τη σωστή χορήγησή τους. Αυτό τα καθιστά απρόσιτα στο κοινό που δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά δαπανηρές θεραπείες ή έχει χρονοβόρα ραντεβού που μπορεί να μην έχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Τα μυοσκελετικά προβλήματα από την άλλη δεν είναι μόνο σωματικά, αλλά μπορεί να έχουν και ψυχολογικές και συναισθηματικές συνέπειες. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί από εμάς υποφέρουμε από μεγάλο πόνο και ενόχληση στις αρθρώσεις μας. Ωστόσο, δεν είναι μόνο ο πόνος, υπάρχουν διάφορα άλλα προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσουμε επίσης.

Μια κράμπα στα πόδια μπορεί να είναι σύμπτωμα πολλών καταστάσεων που σχετίζονται με μυϊκούς σπασμούς ή προβλήματα νεύρων. Για παράδειγμα, εάν ξυπνάτε το πρωί και αντιμετωπίζετε μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα στα πόδια και τα πόδια σας, μπορεί να έχετε βιώσει μια μορφή παγίδευσης νεύρων που ονομάζεται μηριαία νευραλγία.

Ας ασχοληθούμε με τους κάλους όμως. Ενθαρρύνω πάντα τους φίλους μου να μην αισθάνονται αμήχανα όταν ζητούν βοήθεια για τα πόδια τους. Πολύ συχνά, με ένα πρόβλημα όπως οι κάλους, οι περισσότεροι προσπαθούν να το αγνοήσουν, ελπίζοντας ότι θα εξαφανιστεί. Δεν πρόκειται.

Αυτό το άρθρο αφορά τη χρήση νυχτερινού νάρθηκα για την ανακούφιση του αστραγάλου. Είναι μια συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση από συμπτώματα και πόνους στους αστραγάλους, όπως η πελματιαία απονευρωσίτιδα ή η αχίλλειος τενοντίτιδα.

Περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια Αμερικανοί υποφέρουν από κάλους. Αυτές οι επώδυνες, οστέινες αναπτύξεις μέσα στην άρθρωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού δυσκολεύουν τη χρήση των παπουτσιών και κάνουν το περπάτημα επώδυνο. Αν δεν αντιμετωπίσετε τους κάλους σας με κάποιο φάρμακο για μύκητες νυχιών, μπορεί ακόμη και να προκαλέσουν παραμόρφωση του ποδιού σας.

Ένα Από Τα Πιο Επώδυνα Προβλήματα Των Ποδιών Που Θα Αντιμετωπίσετε Ποτέ

Ένα κότσι σχηματίζεται όταν η άρθρωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού σας διογκώνεται και διευρύνεται. Αυτό σχηματίζει ένα εξόγκωμα στη βάση ή στο πλάι του δακτύλου σας, το οποίο τελικά αναγκάζει την άρθρωση του δακτύλου σας να μην ευθυγραμμιστεί. Όταν το δάχτυλο του ποδιού σας είναι χρονίως εκτός ευθυγράμμισης, διαταράσσεται ολόκληρη η λειτουργία του ποδιού σας. Οι τένοντές σας αρχίζουν να τραβούν προς τη λάθος κατεύθυνση και η ισορροπία σας διαταράσσεται. Αυτό αλλάζει το βάδισμά σας, γεγονός που μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα και να κάνει το κότσι να επιδεινωθεί.

Η πελματιαία περιτονία είναι ένας παχύς σύνδεσμος που διατρέχει το κάτω μέρος του ποδιού σας. Η ζώνη του ιστού τεντώνεται, τεντώνεται και σχίζεται κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας. Εάν έχετε πελματιαία απονευρωσίτιδα και πόνο στη φτέρνα, ο σύνδεσμος μπορεί να είναι επώδυνος να σταθείτε ή να περπατήσετε.

Ορισμένες θεραπείες για την πελματιαία απονευρωσίτιδα περιλαμβάνουν ασκήσεις διατάσεων και παγώματος μετά από μια προπόνηση ή κατά την ανάπαυση. Με τον πόνο στη φτέρνα, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου, όπως να φορούν κατάλληλα υποδήματα ή να αλλάζουν παπούτσια εάν δεν παρέχουν επαρκή υποστήριξη.

Όπως θα περίμενε κανείς με οποιαδήποτε πάθηση που σχετίζεται με το πόδι, διαφορετικοί άνθρωποι χρειάζονται διαφορετικές θεραπείες για τον πόνο στη φτέρνα ή την πελματιαία απονευρωσίτιδα.

Η αγγειοχειρουργική είναι η πρακτική αντικατάστασης ασθενειών ή κατεστραμμένων αιμοφόρων αγγείων με υγιή. Ένας αγγειοχειρουργός εκτελεί αυτό το είδος χειρουργικής επέμβασης, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί στα άνω ή κάτω άκρα. Αυτός ο τύπος χειρουργικής επέμβασης έχει συνήθως μικρότερο χρόνο αποκατάστασης από άλλους τύπους χειρουργικών επεμβάσεων.

Στη χειρουργική των κάτω άκρων, γίνονται επεμβάσεις αποκατάστασης για την αποκατάσταση και αποκατάσταση της λειτουργίας των αρθρώσεων, των μυών, των τενόντων και των οστών. Οι ακρωτηριασμοί του κάτω ποδιού μπορούν να πραγματοποιηθούν σε περιπτώσεις που περιλαμβάνουν σοβαρές λοιμώξεις ή αγγειακή νόσο που έχει εξελιχθεί σε σημείο όπου ο ακρωτηριασμός είναι απαραίτητος για λόγους υγείας.

Σε κάποιο βαθμό, οι κάλους είναι κληρονομικοί. Αυτό σημαίνει ότι αν ένας από τους γονείς σας είχε κάλους, είναι πιο πιθανό να τους αποκτήσετε κι εσείς. Οι κάλους συμβαίνουν επειδή η δομή του ποδιού σας είναι ελαφρώς λάθος. Μπορούν να επιδεινωθούν με το να φοράτε παπούτσια που εφαρμόζουν στενά στα δάχτυλα των ποδιών και με το να εργάζεστε σε δουλειές που απαιτούν να βρίσκεστε συχνά στα πόδια σας.

Για τους κάλους σε προχωρημένο στάδιο, ο πόνος μπορεί να είναι σχεδόν συνεχής. Η λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι συνήθως η χειρουργική επέμβαση. Ευτυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να διορθώσει πλήρως τη λανθασμένη ευθυγράμμιση του δακτύλου του ποδιού και να διορθώσει το πρόβλημα. Με την προϋπόθεση ότι φοράτε άνετα, καλά προσαρμοσμένα παπούτσια, δεν θα πρέπει να έχετε υποτροπή.

Στον πιο επιτυχημένο τύπο χειρουργικής επέμβασης στο κότσι, ο γιατρός θα σπάσει το δάχτυλο του ποδιού σας για να ευθυγραμμίσει εκ νέου την άρθρωση. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να ευθυγραμμίσει τένοντες, συνδέσμους και νεύρα για να επιτύχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Αν αυτό ακούγεται σαν μια σημαντική επέμβαση, είναι επειδή είναι. Η χειρουργική επέμβαση στο κότσι μπορεί να διαρκέσει δύο μήνες για να αναρρώσετε και είναι επώδυνη.

Η χειρουργική επέμβαση στο κότσι έχει υψηλό ποσοστό επιτυχίας, αλλά αν κάνετε έξυπνες επιλογές πριν σχηματιστεί το κότσι ή όταν παρατηρήσετε τα πρώτα σημάδια κότσι, μπορείτε ελπίζω να αποφύγετε τη χειρουργική επέμβαση.

Φυσική Ανακούφιση Για Τον Πόνο Στο Κότσι

Τα πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια των κάλων περιλαμβάνουν μια ελαφρά “κλίση προς τα μέσα” του μεγάλου δακτύλου του ποδιού σας που προκαλεί μια προεξοχή που αρχίζει να σχηματίζεται. Μπορεί να νιώσετε πόνο, πόνο, ερυθρότητα ή ακόμη και μούδιασμα κατά μήκος της προεξοχής.

Αν και τα στενά παπούτσια δεν προκαλούν απαραίτητα τη δημιουργία κότσιου, μπορούν να το επιδεινώσουν και να προκαλέσουν πολύ πόνο. Με το πρώτο σημάδι ενός κότσιου, είναι καιρός να επανεξετάσετε τα υποδήματά σας. Δεν χρειάζεται να κάνετε ριζικές αλλαγές, αλλά θα πρέπει να επιλέγετε παπούτσια που είναι ευρύχωρα μέσα από τα δάχτυλα των ποδιών. Εάν έχετε ιστορικό κάλων στην οικογένειά σας, είναι καλή ιδέα να επιλέξετε λογικά παπούτσια, ακόμη και αν δεν έχετε κανένα σημάδι σχηματισμού κάλου.

Μόλις αρχίσει να σχηματίζεται κότσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιθέματα κότσι για να αμβλύνετε την προεξοχή και να απαλύνετε τον πόνο που νιώθετε. Μπορείτε να τα βρείτε στο φαρμακείο της περιοχής σας, συνήθως κοντά στους επιδέσμους άσου.

Εάν εργάζεστε σε μια δουλειά που απαιτεί να στέκεστε πολύ όρθιοι, δείτε αν μπορείτε να κανονίσετε να περνάτε περισσότερο χρόνο καθιστοί. Αν όχι, φροντίστε να κάθεστε και να βάζετε τα πόδια σας ψηλά κατά τη διάρκεια των σύντομων διαλειμμάτων και του μεσημεριανού σας γεύματος.

Τα κονδυλώματα στα πόδια είναι μερικές από τις πιο κοινές και ενοχλητικές παθήσεις του δέρματος που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι. Μπορεί να είναι μια ψώρα ή ένα εξόγκωμα, ή ακόμα και μια πληγή. Δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία για τα κονδυλώματα.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να αποφύγετε τα κονδυλώματα στα πόδια. Εάν δείτε οτιδήποτε ακατάλληλο στο σώμα σας, θα πρέπει πάντα να μιλήσετε με το γιατρό σας αμέσως και να λάβετε θεραπεία το συντομότερο δυνατό. Θα πρέπει επίσης να φοράτε κάλτσες τη νύχτα ή όταν ξέρετε ότι θα περπατήσετε μεγάλες αποστάσεις για να αποτρέψετε τα κονδυλώματα από το να εμφανιστούν ενώ είναι αδρανείς.

Αν αντιμετωπίζετε πρήξιμο στο σημείο του κότσι, μπορεί να βοηθήσει το πάγωμα για δέκα λεπτά το βράδυ.

Φροντίζοντας σωστά τα πόδια σας, μπορείτε να επιβραδύνετε την εξέλιξη των κάλων σας, γεγονός που μπορεί να καταστήσει τη χειρουργική επέμβαση περιττή. Θα μειώσετε επίσης το επίπεδο του πόνου και της δυσφορίας που βιώνετε, και αυτό είναι κάτι καλό.